Tuesday, 10 June 2014

ingatan...

Mengingati kematian adalah salah satu cara untuk kita mendekatkan diri dengan Allah...mungkin kita tidak sedar bahawa kematian semakin menghampiri kita..mungkin esok, mungkin lusa, mungkin juga hari ini dan mungkin juga saat ini...tetapi ingatlah,,kematian terjadi untuk menyedarkan seseorang yang masih hidup untuk terus bersyukur kepada Allah...perginya seseorang itu akan memberi satu impak kepada seseorang yang rapat mahupun seseorang yang tiada pertalian darah langsung...jadi sebagai peringatan kepada diri sendiri dan juga rakan2 pembaca sekalian..ingatlah setiap yang hidup pasti akan merasai mati dan bertemu kepada penciptanya,,dan setiap pertemuan pasti adanya perpisahan....sekian untuk coretan kali ini..sekadar untuk renungan bersama...

Friday, 30 May 2014

Final Exam....
Hidup sebagai final year student sudah hampir kepada penamatnya...final exam makin hampir...paper aku start pd 5 Jun 2014 dan last paper pd 20 Jun 2014...x tau kenapa hati rasa lain..mungkin sebab dah nak tamatkan status sebagai final year student yang bakal memegang degree,,,or sebab nak jawab final,,,or sebab nak tinggalkan kawan2 yang banyak memberikan kenangan pahit manis bersama..ermmm,,x tahu la...tapi walau apa pun,,,semua ni harus diteruskan...pandang kedepan...mudah mudahan segala urusan semasa final exam dipermudahkan,,Aminn.....


Thursday, 15 May 2014

Rindu....

hai semua...serious lama x update blog ni...terlupe pasword la katakan,,huhu...so banyak nak cerite,,tp rasanya x cukup sehari menaip,,hehe,,,jd aku akan update ape yang terbaru...ermm skrg ni memang bzi dengan assignment, final year projek lg, filem dokumentari lg,,fuhh penat badan nak mengerjakan semua ni...tapi nak buat macammana kan,,student life memang macam ni..tapi walaupun sibuk dengan semua tu,pada beberapa minggu lalu aku telah menyertai pertunjukkan wardance di pantai Batu Buruk Terengganu.,.untuk post kali ni special sikit...hehe coz aku akan masukkan skali my cover..=)..only suke2 je,,,suara x sedap pun...tapi next post aku akan upload my live performance time dinner PAW ok.....selamat menonton dan menunggu...=)


Wednesday, 13 November 2013

Like New..
Lama gile x update blog ni...almakum la..busy memanjang...ni pun da lupe password. Selamat la boleh cari balik...banyak gile nak cite ni..Selama aku x update blog ni,,banyak gile pengalaman dan aktiviti yang best yg da aku lalui,,,nak cite pun jd x tau nak cite mana satu,,,xpe,,skrg ni x boleh nak cite panjang lagi..coz have work need to do...nanti aku luangkan masa sikit kat blog ni untuk cite pengalaman menarik aku sebelum ini...ok..   =)

Friday, 21 December 2012

dinner lg,,,

Assalamualaikum,,,ha,,nak cite pasal dinner yg baru je aku join,,,dinner Pasukan Askar Wataniah UMT.. buat ala kadar je,tapi bab makan,perghhh,macam2 makanan ada,ada laksa,, ikan bakar,,satay,,kambing golek paling best,,macam2 la ada,,x larat nak makan da,,macam biasa la,,dinner kalau xde persembahan x best,nak dijadikan cerite,,aku terpaksa membuat persembahan,,segan kot,,tp nak wat cammana,,yg paling x sangke sekali aku boley menang persembahan terbaik,huhuhu,, no 1 tu,,dapat la hamper,,thankz jugak kat penyanyi aku tu,,Anis..kiteorang memang selalu perform,,lebih2 lg time dinner la,,ohh,lupe,,geng 5 (G5) jugak ada wat persembahan,,nyanyian,huhu,memang kelaka la,,tp pape pun memang happening gile majlis tu..walau pun ada cacat cela,,tapi kite manusia,x lari dari buat kesilapan,,pape pun aku nak ucapkan ribuan terima kasih atas ahli yang banyak bg kerjasama,,korang the best,,
                                                   
                                                     berselera......

                                       

                                            Penyanyi aku,,, ( baju cokelat)
                                     


                                            G5

Tuesday, 11 December 2012

Hari jadi ayah,,,




assalamualaikum,,,harini 12-12-12 merupakan tarikh yang dinanti nantikan ramai orang,, tapi bagi aku,,tarikh ni adalah bermakna kerana hari ni merupakan hari jadi ayah,,, 1st time sambut harijadi ayah jauh diperantauan,,sedih rasenye,,tapi aku kene kuat,,moge ayah panjang umur dan dimurahkan rezeki,,aminn,, papepun aku doakan agak ayah sehat selalu dan dipermudahkan segala urusan...

12-12-12





assalamualaikum,,, emm ramai yang nantikan tarikh ni,, 12-12-12..knape ek?ada yg cakap kiamat pada tarikh ni,,emmm kite x tau,,hanya allah je yg tahu bile kiamat akan terjadi,, ada yang nantikan saat kelahiran cahayamata pada tarikh ni,,,kerana tarikh tersebut org napak cantik,, semuanya 12,,emmm,,dan ada juga yang nak menikah or melamar pada tarikh ni,,fuhh banyak sungguh perspektif orang terhadap tarikh ni... bagi aku,,its depends of someone,,,tapi bagi aku,, x kisah tarikh ape,,,hidup harus diteruskan macam biasa,,, if we believe only the one,,we can success in the life,,, insyaallah... =)